fbpx
Kojų treniruotės patarimai

Kojų treniruotės patarimai

Kojas įsivaizduokite kaip silpnąją vietą

Daug sportininkų pamiršta arba tiesiog nenori treniruoti kojų ir visada dirba ties viršutinės dalies raumenų grupėmis. Dėl to kūnas su viščiuko kojomis atrodo labai negražiai. Turite pulti savo kojas, lyg jos būtų jūsų didžiausia silpnoji vietas ir treniruoti jas taip, kad kitą dieną negalėtumėte tvarkingai eiti.

Pradėkite nuo pritūpimų

Kaip ir su kiekviena raumenų grupe, turite pradėti nuo sunkiausio pratimo, šiuo atveju – pritūpimų. Tai yra pats geriausias pratimas kojoms ir tik su jais pasieksite tokią kojų formą, kokios norite.

Pilnai atlikite pratimus

Dažnai galima pamatyti kaip sportininkas, atėjęs į sporto salę, pritupia vos kelis centimetrus ir viskas. Pratimus reikia atlikti pilnai, pilna amplitude ir tik taip raumuo gaus pakankamai krūvio. Žinoma, padarę visus pilnus pakartojimus, pabaigoje galite pridėti ir kelis nepilnus.

Didinkite treniruočių intensyvumą

Geros kojų treniruotės nauda gali būti dar geresnė, jeigu padidinsite intensyvumą. Treniruotės gale galite daryti dropsetus – pratimą atlikite iki negalėjimo ir tada nuimkite maždaug 25 procentus svorio ir vėl darykite iki negalėjimo, kol visai nebeliks svorio.

Be to, kaip ir minėjome aukščiau, atlikę visus pakartojimus pilnai, pabaigoje galite pridėti ir kelis nepilnus. Galiausiai, sumažinkite ilsėjimosi laiką.

Padalinkite savo kojų treniruotę perpus

Kojų diena susidaro iš pratimų keletai raumenų grupių ir daugelis pratimų yra labai sunkūs. Kai kurie kultūristai mėgsta daryti taip – keturgalvį treniruoti visu pajėgumu vieną dieną, tada kitą dieną visu pajėgumu dirbti ties dvigalviu ir blauzdomis.

Didinkite pakartojimų skaičių

Labai daug kur rašoma, kad geriausia dirbti su 8-12 pakartojimų raumenų auginimui. Bet kai kalbama apie kojų treniruotę, tas pakartojimų skaičius gali būti ir didesnis. Vietoj to, kad mažintumėte svorį, stenkitės pasiekti apie 15 pakartojimų su didesniais svoriais.

Keiskite pėdų padėtį

Daugelis naudoja kojų mašinas, kuriose galima naudoti skirtingas pėdų padetis. Pasirodo, kad kojų apkrovimas priklauso nuo to, kur dedate pėdas. Kuo žemiau yra jūsų pėda, tuo didesnis krūvis tenka keturgalviams, o kuo pėdos padėtis yra aukštesnė, tuo labiau apkraunate sėdmenis ir dvigalvį.

Tai nereiškia, kad jūs galite izoliuoti tas raumenų grupes, bet jeigu norite jausti didesnį raumens apkrovimą tam tikrose vietose, jūsų kojų padėtis ateis į pagalbą.

Venkite užfiksavimo

Kartais kai dirbate ties kojų spaudimų ir einate sunkios serijos pabaigos link, norisi greitai užfiksuoti kojas ir trumpam pailsėti. Tačiau esmė tame, jeigu užfiksuotumėte kojas vidury serijos – nukentėtų jūsų sąnariai ir sausgyslės, todėl venkite to.

Neklausykite taisyklių

Kai treniruodamiesi pasiekiate kažkokią ribą, nebeauga raumuo ar svoriai, atrodo niekas nebegali padėti. Būtent tada reikia pradėti galvoti kiek kitaip. Pradėkite laužyti taisykles, nustebinkite savo kojas su papildomomis serijomis, pakartojimais ar kitokiais pratimais.

Kojų treniruotei pasiruoškite psichologiškai

Prieš išeinant į treniruote paklausykite kokios nors užvedančios muzikos arba peržiūrėkite kokį motyvuojantį vaizdo įrašą, turite tinkamai nusiteikti treniruotei.  Be to, galite naudoti prieštreniruotinius papildus, kurie privers sporto salę bijoti jūsų pašalindami nuovargį ir padidindami treniruotės efektyvumą.

Peržiūrėti kitas kategorijas:

Parašykite komentarą

Uždaryti