fbpx
A. Švarcenegerio sėkmės taisyklės

A. Švarcenegerio sėkmės taisyklės

„Aš visada gyvenau pagal savas taisykles. Man žmonės dažnai kartodavo, kad aš nieko nepasieksiu kai vaikiausi savo svajones kultūrizme, filmuose bei politikoje. Dažnai susidurdavau su abejonėmis ir įvairiomis kliūtimis, tačiau sugebėjau viską pašalinti.

Žmonės dažnai manęs klausia kaip man tai pavyko, kaip kitakalbiui pavyko tapti kultūrizmo pasaulio čempionu, veiksmo filmų žvaigžde ir Kalifornijos gubernatoriumi. Atsakymas paprastas – aš laikiausi šių 6 taisyklių ir man pavyko. Aš tikėjau savimi ir stengiausi įrodyti visiems, kurie manimi netikėjo, kad galiu.

Kaip ir daugelis sportininkų, aš sulaužiau nemažai taisyklių. Dariau dalykus, kurių nedarė kiti vyrai. Aš dirbau kelis kartus sunkiau negu kiti. Ir dabar, kai padariau tiek daug, stengiuosi pasauliui atsilyginti.

Sekite šias taisykles ir sėkmė seks jus.“

Pasitikėkite savimi

Jūs turite turėti viziją koks norite būti. Ne kaip jūsų mama ar tėtis nori, bet kaip JŪS norite. Kai aš buvau vaikas, aš norėjau būti kultūrizmo pasaulio čempionu. Aš norėjau būti pats geriausias kultūristas, ne tik laimėti varžybas, bet ir būti pačiu geriausiu.

Mano tėvai mane įsivaizdavo kitaip. Jie norėjo, kad aš būčiau policijos pareigūnas, visai kaip mano tėtis, jie norėjo, kad vesčiau moterį, vardu Heldi ir turėtume daug vaikų. Aš norėjau išvykti iš Austrijos į JAV, kad tapčiau čempionu. Aš pasitikėjau šiuo sprendimu ir ėjau tikslo link.

Turėkite pasitikėjimo savimi, įsivaizduokite kokiu žmogumi norite būti ateityje ir imkitės to.

Sulaužykite kelias taisykles

Franco Columbu ūgis buvo 163 cm. Visi jam sakė, kad jis negali tapti čempionu. „Taisyklės“ sakė, jog tik aukšti ir dideli vyrai gali laimėti Mr. Univer, Mr. Olympia ir kitus titulus. Bet Franco sulaužė šias taisykles. Jis laimėjo Mr. Universe 3 kartus, jis laimėjo Mr. World ir net Mr. Olympia 2 kartus!

Aš dariau lygiai tą patį. Žmonės sakė, jog negaliu tapti aktoriumi. Visi sakė, jog aktoriais negali būti tie, kurie kalba su stipriu akcentu. Aš sulaužiau šią taisyklę, aš užsirašiau į vaidybos ir anglų kalbos pamokas. Aš dirbau labai sunkiai ir tapau visiems žinomu.

Nebijokite daryti klaidų

Jeigu suklystate, visada galite atsistoti ir bandyti iš naujo. Turite rizikuoti. Jeigu nerizikuosite, niekada nesulaužysite rekordų. Jeigu galite išstumti 180 kg, tačiau norite išstumti 200 kg, bet bijote suklysti – niekada to ir nepasieksite. Atsipalaiduokite ir nebijokite.

Nevykėlis yra tas, kuris klysta ir nebando atsistoti ir eiti toliau. Nugalėtojas yra tas, kuris suklysta, nusivalo nuo savęs dulkes ir juda toliau.

Ignoruokite tuos, kurie jumis netiki

Jeigu būčiau klausęs tokių žmonių, aš toliau sėdėčiau Austrijoje. Kai man buvo 15 metų ir aš pasakiau žmonėms, kad noriu dalyvauti kultūrizmo varžybose, jie iš karto man pasakė, kad tai neįmanoma. „Tai amerikietiškas sportas. Austrijoje tu gali tapti slidinėjimo ar dviračių lenktynių čempionu, tačiau ne kultūrizmo.“

Ką aš dariau? Aš jų neklausių. Aš išvažiavau į JAV ir nugalėjau. Viskas.

Kai bandžiau tapti Kalifornijos gubernatoriumi, visi man sakė „Ne, tu negali. Pirma, tu turi tapti meru, patekti į miesto tarybą, tapti senatoriumi ir tik tada galbūt pavyks tapti gubernatoriumi.“ Velniop visa tai. Aš pabandžiau ir po poros mėnesių tapau gubernatoriumi.

Dirbkite labai sunkiai

Labai nemėgstu, kai žmonės sako, jog jie neturi laiko pasportuoti. Man tai atrodo labai keista. Turite 24 valandas per dieną. Miegui skirkite 6 valandas ir jums lieka 18 valandų. Atlikite savo darbą, kuris dažniausiai trunka 8-10 valandų ir jums lieka bent 10 valandų. Ir jūs sakote, kad jums nėra laiko?

Geriau planuokite laiką ir tikrai atrasite 30-45 minutes sportui.

Turite 24 valandas, todėl nereikia jų švaistyti nieko neveikiant. Laikas yra mūsų pats brangiausias turtas. Niekas netapo sėkmingu žmogumi nedirbdamas. Daugelis žmonių nori daug uždirbti, tačiau nenori įdėti daug darbo. Taip NESIDARO. Dirbkite sunkiai ir jums viskas pavyks.

Atiduokite kažką atgal

Mums visiems kažką darant būna suteikta pagalba. Mes niekada nepadarome visko visiškai patys. Viskas, ką dariau: verslas, politika, pinigai, kuriuos uždirbau, sėkmė kultūrizme, mano organizacijos – viskas buvo pasiekta kitų žmonių pagalba.

Kadangi jie man padėjo, dabar aš turiu padėti kitiems. Dėl to aš turiu popamokines veiklas, padedu kitiems sportininkas, rūpinuosi aplinkosauga. Aš noriu išvalyti gamtą ir sukurti geresnį pasaulį.

Mes turime padėti žmonėms. Pasaulyje yra milijonai vaikų, kuriems reikia pagalbos, kurie yra kilę iš tokių šeimų, kurios neturi daug pinigų ar net nemoka skaityti. Mokykite vaikus skaityti! Paskatinkite kitus sportuoti! Prisijunkite prie tokios organizacijos, kurioje apkabinate vaiką, užkabinate jam medalį sakote, jog jis yra čempionas ir jūs juo tikite.

Darykite kažką dėl savo bendruomenės, dėl savo šalies. Atiduokite kažką atgal.

Peržiūrėti kitas kategorijas:

Parašykite komentarą

Uždaryti