fbpx

K. Smirnovo patarimai jauniems sportininkams

Tėveliai savo vaikučius į užsiėmimus kovos menų mokyklose gali pradėti vesti nuo šešerių metų. Vis dėl to teisingm jaunųjų kovotojų treniruotės organizavimui užtikrinti reikia žinoti jų amžiaus ypatumus. Pagal treniruočių rengimo planus sportininkai skirstomi į…

Skaityti Daugiau

Atostogos ir figūra

Atostogos - puikus metas, kurio visi laukiame. Bet daugumai apie sveikatą ir sportą galvojančių žmonių atostogos sukelia stresą, „sugadina“ jų mitybos ir treniruočių programą. Ypač riebalų deginimo programą. Dauguma žmonių per atostogas nepastebimai susigrąžina jau…

Skaityti Daugiau

Nacionalinis japonų sportas – sumo

Sumo - tai nacionalinė japonų sporto šaka, išsivysčiusi senų senovėje, dar prieš mūsų erą, nors patys pirmieji rašytiniai šaltiniai sumo varžybas mini tik 642 metais, kuomet tuometinio imperatoriaus nurodymu jos buvo surengtos Korėjos pasiuntinio priėmimo…

Skaityti Daugiau

Pienas ir kultūrizmas

Šis straipsnis kaip ir man, tikiuosi, bus įdomus daugeliui. Mano manymu, pienas yra vienas geriausių maisto papildų, geresnis už kai kuriuos jums taip dažnai siūlomus. Pastaruoju metu dažnai išgirstu vis daugiau blogų atsiliepimų apie pieną…

Skaityti Daugiau

Trumpai apie pusryčius

Ar žinote, kodėl reikia valgyti pusryčius? Jei ne, tuomet vertėtų sužinoti. Beveik kasdien galima išgirsti apie naują dietą, treniruoklį, maisto papildus ar kokią kitą priemonę, kuri padėtų numesti svorio ir patobulinti kūno formas. Tačiau antsvorio…

Skaityti Daugiau

Mityba prieš, po ir per treniruotę

Mityba prieš treniruotę Prieš treniruotę vartojamame maiste turi būti angliavandenių, tačiau visai neturi būti riebalų (ne daugiau 3 g). Angliavandeniai prieš treniruotę papildo glikogeno atsargas, kad raumenys ir smegenys gautų pakankamai energijos. Treniruočių metu „kuras“…

Skaityti Daugiau

Azoto oksidas

Kas yra Azoto oksidas? Azoto oksidas (Nitric Oxide-NO) - tai laisvos formos dujos, gaminamos organizme, naudojamos tarpląstelinei komunikacijai. Šios dujos organizme esančių enzimų gaminamos skaldant amino rūgštį argininą. NO molekulė susidaro iš azoto ir deguonies…

Skaityti Daugiau
Uždaryti